Girona

Girona és una ciutat i municipi del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironés i de la província de Girona. Pertany a l’àmbit de les Comarques Gironines.

capital.girona17

capital.girona12

capital.girona3

A l’indret més genuí de la Força Vella s’hi troba la Catedral. Aixecada entre els segles XI i XVIII, es configura a partir d’un conjunt de murs i espais d’estils diferents, des del romànic (claustre i torre de Carlemany) fins al barroc de la façana i l’escalinata. El més singular és la gran nau gòtica (s. XV-XVI) que amb 23 m d’amplària és l’espai gòtic voltat més ample del món.

Girona té una ubicació molt còmoda, gairebé privilegiada: entre la costa i la zona de muntanya.

capital.girona4

capital.girona14

Casc Antic de la ciutat, (Barri Vell), – és un dels centres històrics més evocadors de Catalunya, únic, fins i tot per a Europa, amb elements arquitectònics, com la fortificació de l’època carolíngia, un de call (millor conservat), i la catedral gòtica grandiosa (la Catedral), la més ampla del món.

capital.girona2

capital.girona8

capital.girona1

A Girona es pot gaudir de les espectaculars vistes, una d’elles és potser el més simbòlic – una mena d’edificis pintorescs, pintat en diferents colors sobre el riu Onyar (Onyar), que creuen la ciutat. Un d’aquests edificis, la Casa Masó, (Casa Masó), fins i tot es pot visitar.

capital.girona13

capital.girona5

Un dels barris més emblemàtics de la part antiga de la ciutat, el barri jueu, (Call Jueu), s’assembla a un laberint de carrers i patis estrets – pati on es pot sentir l’aura de l’Edat Mitjana. És un dels barris jueus més ben conservats del món, i demostra la importància de la cultura jueva a la història de Girona.

capital.girona10

capital.girona11

capital.girona15

Entre els molts punts destacats de la ciutat, els ponts Pont Gómez (d’en Gómez), el disseny prim i lleuger és de metall vermell, permet endevinar gairebé immediatament el nom de l’autor que va crear. Sí que és cert, que va ser construït per Eiffel a 1827.

capital.girona16

capital.girona18

capital.girona7

capital.girona9

LA MEVA: Girona té tot l’encant de les grans ciutats, però sense el trànsit agitat de les grans masses dels vianants. Es pot visitar durant tot l’any. Per a mí, la millor ciutat de Catalunya.

FITXA TÈCNICA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s