Moià

MOIA5_phixrfotografia: F.Avellaneda

Moià s’aixeca a 717 metres d’altura sobre el nivel del mar i amb un terme de 75,15 quilòmetres quadrats. Les primeres evidències de poblament les trobem a la prehistòria, en el jaciment de les Coves del Toll.

MOIA4_phixrfotografia: F.Avellaneda

MOIA3_phixrfotografia: F.Avellaneda

MOIA2_phixrfotografia: F.Avellaneda

Santa Maria de Moià fou consagrada al 939. De l’església corresponent a aquella època, romànica, ja no en queda res. L’actual, bastida entre el renaixsement i el barroc, és una església gran, corresponent a la importància de la vila i a la riquesa de la seva antiga comunitat de preveres, una de les més influents de la Catalunya central a ledat moderna.

MOIA9_phixrfotografia: F.Avellaneda

MOIA7_phixrfotografia: F.Avellaneda

Ja a les primeries del segle XX Moià esdevingué en un centre d’estiueig i segona residència, deixant una forta empremta en el poble i en els seus habitants.

MOIA6_phixrfotografia: F.Avellaneda

Rafael Casanova i Comes (Moià, 1660-1743), fou un advocat i polític català partidari de Carles d’Austria durant la Guerra de Successió Espanyola i darrer conseller en Cap de Barcelona (1713-1714). La seva figura ha esdevingut un exemple del ciutadà compromès en la lluita contra la tirania i un símbol de la defensa de les Institucions Catalanes d’autogovern. És objecte d’homenatge durant la Diada Nacional de Catalunya.

MOIA8_phixrfotografia: F.Avellaneda

La vila de Moià, capital història de la comarca natural del Moianès, ofereix història, tradició, comerç amb un entorn i paisatge privilegiats.

LA MEVA: m’agrada molt aquesta població tot i ser relativament petita. L’entorn natural també hi acompanya. Un record especial al restaurant BLAT “l’art a taula” (carrer del comerç 14 – 938207982).

FITXA TÈCNICA

+Moianès

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s