Rupit

Rupit i Pruit és un municipi format per dos pobles, una població de pedra que conserva tot el seu encant medieval (Rupit, a 845m) i un conjunt de masies disseminades (Pruit, a 950m), tots dos pobles constitueixen part del paisatge típic del Collsacabra.

rupit22

rupit13

rupit10

Al segle XVIII, amb la divisió del marquesat de Rupit, es van formar dues batllies conegudes com a Sant Andreu de Pruit i Sant Joan de Fàbregues que no va canviar a Rupit fins al 1955. El 1977 es van fusionar Pruit i Rupit.

rupit25

Al sud de Rupit trobem part de la cinglera del Collsacabra i origen de la vila de Rupit on es troba una vista espectacular de les Guilleries, el Montseny i els cingles veïns (de Tavertet, l’Avenc i el Far). En aquests tallants abruptes hi ha assentada la bonica església romànica de Sant Joan de Fàbregues, el salt d’aigua de Sallent, d’uns 100m d’alçada, i l’Agullola, el monument natural visible des de tota la cinglera.

rupit22 (1)

rupit11

L’església de Sant Joan de Fábregas i el seu castell estan documentats des de l’any 968. Cap al segle XII va sorgir el poble de Rupit habitat per famílies nobles. En 1878, l’església de Rupit va deixar de dependre de Sant Joan de Fábregas i en 1959 el municipi va passar a cridar-se Rupit.

rupit21

rupit20 (1)

Al nord, a les terres de Pruit, fetes de prats i turons, la vista s’extén per sobre la Vall d’en Bas. Des d’aquí mateix es poden prendre camins antics, com el Camí Ral i el GR-2, que ens porten per dreceres de pedra del segle XV cap a Olot i França.

RUPIT2

rupit20

el pont més conegut de Catalunya és a Rupit

rupit14

Salt de Sallent

LA MEVA: tot l’entorn de Rupit, per a mi, és del millor de Catalunya. Descobrir Rupit en dies de poca afluència de visitants és aconsellable.

FITXA TÈCNICA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s