Sallent

Sallent és una vila, cap del municipi del mateix nom, de la comarca del Bages.

sallent23

sallent30

sallent31

sallent27

sallent24

sallent26

Els primers pobladors coneguts de la zona s’establiren al poblat ibèric del Cogulló.

castellsallent3

La vila de Sallent va ser edificada prop d’un congost del Llobregat, al voltant de l’antic castell de Sallent i l’església annexa de Sant Sebastià, que és la rotonda romànica més gran de Catalunya.

sallent3

Sant Esteve de Sallent és una església romànica, de finals del segle xi, que formava part del castell d’aquesta població.

sallent2

sallent6

És una construcció de planta circular, la més gran de les dotze úniques documentades a Catalunya en aquest estil. Compta amb un absis i dues absidioles semicirculars, en disposició radial, orientats a llevant, amb una austera decoració d’arcuacions llombardes sota la cornisa de totes tres. Es troba en l’antic recinte del castell, a la part més exterior, al límit del cingle sobre el Llobregat, la qual cosa la fa clarament visible des de lluny i, en concret, des de l’Eix del Llobregat.

castellsallent1

El castell de Sallent és una fortificació en ruïnes dalt d’un petit turó al sud de la població de Sallent (Bages). D’estil romànic, poden apreciar-se encara notables restes de murs i mitges torres rodones. Prop de les ruïnes del castell, hi ha l’antiga església parroquial de Sant Sebastià, que és la rotonda romànica més gran de Catalunya. És una obra declarada bé cultural d’interès nacional.

sallent28

sallent32

sallent25

Al nucli antic destaca el magnífic edifici gòtic denominat la Casa Gran, la Casa Museu Torres Amat, l’església moderna de Sant Antoni Maria Claret, amb el Museu Casa Natal així com tot l’indret ocupat pel parc municipal, amb la Biblioteca Popular de Sallent edificada el 1918 i inaugurada per la Mancomunitat de Catalunya.

sallent22

sallent21

Sallent compta amb explotacions de sals potàssiques, diferents fàbriques i tallers i un extens polígon industrial a l’entrada sud de la població.


LA MEVA: pendent de visitar el poblat ibèric del Cogulló. Sallent no sent una vil.la molt afavorida sí que té patrimoni per visitar.

FITXA TÈCNICA