Sant Ferran

Situat sobre un turó, al final de la Pujada del Castell (Figueres-Girona), és una fortificació militar de grans dimensions construïda al segle XVIII sota les ordres de diversos enginyers militars. Ocupa una superfícies de 32 ha. Dins un perímetre de 3120 metres, i en les cisternes situades sota el pati d’armes hi caben 10 milions de litres d’aigua.

patrimoni.castellferran2

El Castell de Sant Ferran, que tenia una capacitat per a 6.000 homes, és un element patrimonial de primer ordre, el monument de majors dimensions de Catalunya i la fortalesa més gran del segle XVIII amb baluards d’Europa.

patrimoni.castellferran1

En el mes de juliol de 1997 fou obert al públic de manera regular amb un servei de visites guiades que mostren les característiques de la fortalesa. Per les seves enormes dimensions, per les sofisticades tècniques constructives dins l’enginyeria militar de l’època, i pel seu excel·lent estat de conservació, la visita al castell de Sant Ferran constitueix una experiència magnífica.

patrimoni.castellferran3

LA CATEDRAL DE L’AIGUA: Es tracta d’una emocionant visita activa en la qual es fa un recorregut comentat  pel fossat de la fortalesa (2,5km) a bord d’un  vehicle tot terreny.

Inclou una visita a les seves galeries subterrànies de contramina.  Finalment, arribem al pati d’armes, de 12.000 m2, sota el qual es troben les 4 grans cisternes de la Fortalesa, a una profunditat de 8m. Per una d’elles, es realitza una silenciosa navegació a borb d’una embarcació Zodiac. (Durada de la visita: 2h aprox.).

LA MEVA: gran fortificació. Pendent de visitar interiors.

FITXA TÈCNICA

+monuments

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s